Home » Sponzorstvo

Sponzorstvo

tri-konja

1. Doniranje udruzi

Doniranjem 70 Kn omogućili ste da nahranimo naše konjiće jedan dan sa sijenom. Sijeno je osnovna hrana konja. Konj može živjeti samo na sijenu, ali ne može samo na zobi ili drugom zrnju. Konjska crijeva su crijeva biljoždera i kad nema minimalno 2 % svoje težine sijena za pojesti, korisne i dobre bakterije u crijevima umiru i tjeraju konja na proljev, proljev vodi u dehidraciju, dehidracija u mučnu smrt…

Doniranjem 150 Kn omogućili ste uređivanje kopita za dvije noge. Konj, naravno, ima četiri noge, no uređuju se svaka dva mjeseca. Konjsko kopito je isto što i ljudski nokat. Raste i potrebno ga je rezati i uređivati. Konje u pravilu ne potkivamo, jer često imaju dobra kopita koja se troše koliko treba ili čak malo manje. Potkova čuva kopito od prebrzog trošenja, no i potkovu treba skidati svaka dva mjeseca, odrezati višak kopita i vratiti istu potkovu natrag. Slijedeći puta potrebno je staviti novu potkovu, jer se potkove, kao i cipele, nošenjem troše.

Doniranjem 300 Kn omogućili ste dodatnu hranu uz sijeno za jednog konja za cijeli mjesec. Tu su zob, kukuruz, repini rezanci, lucerna, vitamini, sol…

2. Sponzoriranje našeg konja

Uvijek ste željeli konja, a niste znali gdje početi? Jašete već neko vrijeme, oduševljeni ste tim prekrasnim životinjicama, željeli bi imati jednu posebnu?

Zbog teškoća u zbrinjavanju konja ako slučajno nešto pođe po zlu (psića i macu je puuuuno lakše zbrinuti, no ni to nije baš sasvim lagano), nudimo vam jedinstvenu mogućnost:

Sponzorirajte jednog od naših konja i uživajte kao da je Vaš!

Sponzoriranje se dogovara na najmanje 12 mjeseci, tako da prođete kroz sva godišnja doba s konjem. I ljeto, kad su svi na moru, i zimu, kad je hladno, mokro i blatno, a konjić se ubaci u najgore blato. I onda ga treba čistiti, čistiti i čistiti… Imati konja je najljepše u proljeće i jesen. Konji u RH žive prosječno 20ak godina (mogu i više, i to ovisi kako se s njima postupalo i kako se sada postupa).

Zbrinuti konja je najlakše u klaonicu, ali kako to nije opcija za ljubitelje konja, molimo vas, nemojte se zaletiti u kupovinu konja. Probajte kako je to imati konja s jednim od naših, te ako ste i nakon 12 mjeseci voljni davati svoje vrijeme u druženje s konjem, a ne u jahanje, onda kupite konja i mi ćemo vam pomoći da nadjete pravog konjića s kojim ćete biti zadovoljni, a i on s vama.

Sponzorirajte konja, spriječite slanje konja u kobasice!

Vaše obaveze:

• platiti dio pansiona (stan i hrana)
  • doći vidjeti konjića barem dva puta tjedno:  nekad samo očetkati u boksu, nekad samo odvesti na pašu, a nekad i jahati

Predloženi iznosi:

• 1000 – mjesečno sponzoriranje konja kroz cijelu godinu
  • 2000 – mjesečno sponzoriranje konja kroz šest mjeseci
  • 3000 – mjesečno sponzoriranje konja kroz tri mjeseca

Način ugovaranja:

1. Kontaktirajte nas.
  2. Potpis ugovora.
  3. Uplata.

Podaci za uplate:
Udruga za podizanje kvalitete življenja Flyer
Avenija Marina Držića 79b, Zagreb
IBAN: HR7924840081103612353
SWIFT: RZBHHR2X
OIB: 14451103751

Jedan konj dnevno pojede 2/3 do 1 bale sijena, 2 kg zobi, malo kukuruza, namočene repine rezance i lucernu, te vitamine. Dnevna cijena jednog konja (bez troskova odrzavanja kopita, redovnih veterinarskih pregleda, odrzavanja zdravlja) je 50 kuna. Naravno, veterinarske intervencije ako se nesto dogodi mogu rasti i preko 20 000 kn.

Mjesec dana stan i hrana za konja su najmanje 1500kn, ovisno o štali.

Dobro razmislite prije nego kupite konja možete li mu pružiti ono što tako veličanstvena životinja i zaslužuje!